Een energielabel aanvragen in Meppel

Het aanvragen van een energielabel in Meppel is een belangrijke stap om inzicht te krijgen in de energieprestaties van een gebouw en bij te dragen aan energiebesparing en duurzaamheid. Een energielabel biedt inzicht in energieprestaties, verbetert de waarde van vastgoed, biedt financiële voordelen en draagt bij aan duurzaamheidsdoelstellingen. Het energielabel speelt een essentiële rol bij het streven naar energiebesparing en duurzaamheid in Meppel.

Kies voor een expert

Om een energielabel in Meppel aan te vragen, kun je het beste contact opnemen met een onafhankelijk en gecertificeerd energieadviesbureau. DuraPlus is een dergelijk energieadviesbureau. Hier kun je niet alleen een energielabel aanvragen, maar behalve dat zij de expertise mogen uitvoeren, zijn ze ook gemachtigd om het energielabel in te schrijven bij het RvO. Alleen dan is het definitieve energielabel geldig.

Geen kleine lettertjes

DuraPlus werkt met een zeer transparante all-in prijs. Geen kleine lettertjes, geen extra kosten achteraf. Zodra je akkoord gaat met de vrijblijvende offerte, wordt er zo snel mogelijk een afspraak gemaakt voor een bezoek van expert. Na een grondige inspectie van het gebouw wordt er volgens de juiste normen en met de verplichte rekenmethodes een energielabel opgesteld. Zodra DuraPlus het energielabel heeft ingeschreven is het geldig en dat blijft het energielabel ook 10 jaar.

Waarom een energielabel aanvragen?

Een energielabel aanvragen in Meppel heeft een aantal voordelen. Allereerst geeft het label inzicht in de energie-efficiëntie van een gebouw. Het beoordeelt kenmerken zoals isolatie, verwarming, ventilatie en gebruik van duurzame energiebronnen. Dit resulteert vaak in een verminderde ecologische voetafdruk, meer comfort en welzijn in het gebouw en lagere energiekosten. Maar er is meer.

Is een energielabel verplicht?

Als er plannen zijn om de woning of het bedrijfspand te verkopen, te verhuren of op te leveren, is een energielabel verplicht. Potentiële kopers of huurders kunnen dan gemakkelijk zien hoe energiezuinig een gebouw is en dit vergelijken met andere opties. Een hoger energielabel, zoals een A-label, toont aan dat het gebouw energiezuinig is en lagere energiekosten met zich meebrengt. Dit kan de waarde van het vastgoed verhogen en de verkoop- of verhuurkansen verbeteren. Als er geen energielabel is als de woning wordt verkocht, verhuurd of opgeleverd, dan kan dit een fikse boete opleveren.

Extra opties

DuraPlus kan nog meer voor je betekenen dan alleen in een definitief energielabel voorzien. Je kunt bijvoorbeeld ook een duurzaamheidsscan laten doen of vragen om maatwerkadvies wat betreft de duurzaamheid van het pand. Daarnaast kunnen ze kijken of je in aanmerking komt voor subsidies en/of financiële stimuleringsregelingen. Dit kan de investeringskosten voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van het gebouw helpen verminderen. Ook zijn zij gecertificeerd om een BENG-berekening te maken. Zowel voor de vergunningsfase als voor de oplevering. Zij zijn gecertificeerd om de BENG berekening op te stellen én ook af te melden. Je kunt dus bij DuraPlus terecht voor alle energiebesparende en duurzaamheid zaken. Neem eens een kijkje op de website of vraag een vrijblijvende offerte aan en zet een eerste stap naar een duurzame leefomgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *